Chris Zwerver

Ik ben Chris Zwerver. Ik zeg altijd dat ik geen vreemder andere ben dan jij. We zijn immers allemaal mensen en hebben allemaal zo onze eigen dingen.
Ik heb een leuk leven met een fijne liefde, mooie kinderen, zinvol werk, leuke vriendschappen en voel me gezond en energiek. Ik leef het leven dat bij me past. Maar natuurlijk ook een leven waarin ik het nodige tegenkom. Met momenten dat het niet lekker gaat. In de relatiesfeer of anderszins.

Lang geleden ben ik gescheiden. Ook kreeg ik een zoon die ernstig gehandicapt is. Mijn zorg voor hem brengt mij veel maar maakt mij ook kwetsbaar.

Ik ben iemand die maatschappelijk betrokken is. Dat was mijn motivatie om in mijn jongere jaren milieuhygiëne te gaan studeren en daar ook werk in te zoeken. Vandaag de dag draag ik nog altijd mijn steentje bij aan het klimaat en een gezonde toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen.

Op latere leeftijd ontdekte ik mijn verlangen om meer en dichter op mensen te willen werken. En dat mijn capaciteiten bij de begeleiding van relaties liggen. Ik heb mij hierin als coach professioneel geschoold en heb van relaties mijn werk gemaakt.

Ik werd gegrepen door vernieuwende inzichten van een inmiddels ook in Nederland bekende relatietherapeut uit New York: Esther Perel. Je tegelijkertijd verankerd en vrij kunnen voelen is in haar visie de basis voor een goeie relatie.

Voor mij bevindt het leven zich in het hart van relaties tussen mensen. Relaties in de meest brede zin van het woord. Relaties en relatiekwaliteiten bepalen in belangrijke mate de kwaliteit van ons leven.
Mijn levensinspiratie ligt dan ook bij hoe wij als mensen open kunnen (blijven) staan voor de ander. Ook als het moeilijk wordt. Het is iets waar je je hele leven in kan blijven oefenen. Dat geldt zeker ook voor mij: ‘practice what you preach.’

Het kwam op mijn pad om ook mensen die met kanker te maken hebben te begeleiden in de relatie. De groei die ik daarmee doormaak maakt dat ik meer vanuit vertrouwen ben gaan leven en werken met wat zich aandient. Kan ik wellicht wat voor je betekenen rondom kanker kijk dan op Relatiecoach bij Kanker.

Ik begeleid ook dialooggesprekken: vrije gedachtewisselingen tussen mensen die tot nieuwe inzichten leiden. Hier vind je daar informatie over.

Relatiecoach bij Kanker, Chris Zwerver