Relatiecoaching

Ooit was je hartstikke verliefd maar de glans is eraf. Kleine gewoontes gaan je irriteren. Je mist het 'wow'-gevoel uit de beginperiode.

Of... je bent gelukkig getrouwd maar die ene collega op je werk doet je meer dan je wilt toegeven.

Of... je relatie vaart al jaren dezelfde koers. Jammer genoeg mis je de intimiteit van vroeger.

Of... 's avonds heb je eindelijk rust. De allermooiste en liefste man of vrouw van de wereld zit naast je. Tóch voelt het stukken makkelijker om met je telefoon bezig te zijn dan om te gaan vrijen.

Of... je partner is ernstig ziek. Al je aandacht staat in het teken van de zorg. Je voelt je er eenzaam onder.

Of... je bent al jaren op zoek naar de enige ware. Maar bij elke nieuwe relatie slaat na een tijdje de verveling toe. Je haakt weer af...

Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt. Mijn advies, ga de problemen niet meer uit de weg, doe er wat mee.

Wat kunnen jullie van mij verwachten?

In een relatie, in het leven samen, gebeurt van alles dat op de één of andere manier met elkaar samenhangt. Het is een complex geheel van interacties. Het is een slingeren tussen bij jezelf blijven en bij elkaar zijn. Er zijn altijd wel momenten waarbij wat jij wilt datgene blokkeert wat je partner wil en andersom. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er problemen ontstaan. Dat soort conflicten zijn onvermijdelijk. Problemen zijn eigenlijk heel normaal.

De grote valkuil is wanneer je vanuit angst elkaar te verliezen je eindeloos gaat aanpassen aan elkaar. Of, en dat gebeurt ook veel, je gaat je partner onder druk zetten om zich aan te passen aan jouw eisen. Op een gegeven moment breng je het niet meer op en kom je vast te zitten, zonder dat er zicht is op een oplossing. Je hebt het gevoel dat je niet meer verder kan samen.

Duurzame liefde gaat naar mijn idee niet over aanpassen en zekerheid zoeken bij elkaar maar over durven zien dat je van elkaar verschilt.

In de loop van de jaren heb ik een eigen benadering van mijn werk ontwikkeld waarbij mijn opleidingen en ervaringen samen zijn gaan vallen met wie ik ben.

De kern is een systeemtherapeutische benadering die ik combineer met versterkte intuïtie. Ik ga actief in op wat ik zie en voel. Waar ik denk dat het probleem zit. Vaak zit dat ergens anders dan jezelf denkt of voelt. Vaak heb je daar wat in te doen. Daar werken we aan. Dat doe ik in sessies met mensen samen, maar ook individueel. Het komt regelmatig voor dat het nodig is mensen te verbinden met wat diep in hen leeft. Daarvoor gebruik ik technieken uit de mindfullness.

Werken aan een veerkrachtige relatie vind ik belangrijk omdat het je de mogelijkheid geeft om problemen op een heel andere manier te benaderen, ook als ze al heel lang spelen.

Het ontbreken van intimiteit en seksueel plezier is vaak ook iets wat lang onder het tapijt ligt en waar niet meer over gesproken wordt. Geen zin in seks staat vaak voor meer. Wanneer ik er op doorvraag gaat er een wereld achter schuil. Ik laat het dan ook altijd onderdeel van mijn begeleiding zijn.

Relatiecoach LRS, Chris Zwerver